Friday, February 13, 2009

TRAGEDI BUAH EPAL




Emmmmm.....tragedi buah epal????? epal merah ke epal hijau hehehe....ish teringin nk makan epal hijua pastu letak serbuk asam jambu..perrghh mesti sedapp giler huk3....Sebenarnya xder kene mengenajpun benda yg nk kutuiskna ni dgn buah epal tuh..sajer jer..cuma tetiba jer teringat nk makan epla hijau.Ada la sket kisah pasal epal ni.Dulu time kt sekolah menengah, tiap2 kali nak Valentiane or hari KEkasih, budak3 kolerasi selolah akan sebuk wrapping epl,coklat dan candies tu kdijual la kt maner student yg nak anta ke maner2 secrets admirer or gilrfren.Tp sekolahi sekolah lelaki, so yg beli pun xlah ramai but still jualan ok lah sbb kebanyakkan student lelaki ni beli ada nk kasi grilfren but ada yg nk kasi cikgu favourates or guru kelas diorang.Nak dijadikan lah satu kisah...i dpt gal la present Valentines ni..Dua bijik epal, satu merah dan satu lagi epal hijau,Penghantar nyer dirahsiakan..giteww....huk3.I punya la excited...sbb ada gak beli 2 i epal dan i candies tuk diri sendiri hik3....tp xsangka la ada yg sudi bg..ingatkan dr cikgu2 tp rupa2nya di secrets admirer...sorang Melayu dan sorang lagi Cina but kelas yg sama. Time dpt epal tuh la time kitaorg tgh ada cikgu ganti so xder apa2 nk diajar hanya duduk diam dlm kelas jer..pastu dtg la satu budak cina ni masuk dlm kelas dan buat announcement nk bg present.Tetiba nama i disebut and dapt 2 bijik epal..habis kena sorak dlm kelas..dah la i sorang jer yg dpat..malu nyer...pastu cikgu ganti tuh mmg jenis sporting dah tuh siap dia sururh bacakn sape nama penghantar tu kt depan kelas...ayoii malu nyer..dah la yg bagi epal ni siap letak nak dan ucapan ringkas...mmg sengal...nk tak nk...terpaksa la bacakan penghatar epal tuh..dah tuh main kuat la keleas buat bising....rupa2nyer dua org budak kelas sendiri yg kasi....dua2 mmg comel...yg i lebih suka kt yg melayu tuh sbb dah lama aim kt dia hak3...tp yg tak leh lupa tuh time baca ucapan ringkas si cina tuh..dalam ucapan nyer siap dgn pantun dan harapan dpt menyelama hati ku ini secara lebih dalam...lepas baca tuh merah padam muka dia terus kuar gi toilet..malu kot..tp nk wat mcm maner takpaksa gak kena baca..Tp yg melayu plak sgt simple dan yg penting....nk anak makan rojak mamak kt Tasik Titiwangsa lepas sekolah huk3....sgt kelakar but indeed romantik...Itulah...2 hari lagi nk Hari Kekasih..itu yg teringat pasal Trageji Buah Epal tuh....apa la kabar budak 2 ekor tuh..mesti dah kawin dan beranak pinak..heheheh....Valentines ni still sendiri lagi....

5 comments:

s0l0 m0l0 + sinGle minGle + s0rG s0rG said...

tRagedi buah epal hijau katanyeR...
huhuhu..
s0 sweet!!~

;)

Amy Carmeen said...

huk3...biasa la nk valentine's ni semua teringat kisah2 manis heheeh

s0l0 m0l0 + sinGle minGle + s0rG s0rG said...

hahaha...
akak 0ii...
epal hijau mn adeRm manis nyeR???

;)

Ms Elise Paloma De' Amor said...

nak epal gaks!!! yg ijau!!

mummy roshie said...

nak epal gaks..!!!