Tuesday, July 14, 2009

Balik Kampung

Sabtu lepas balik kampung kt Melaka.Seronok sbb musim rambutan.Pokon tak la banyak tp meriah lah jugak.Pokok tinggalan pusaka nenek moyang tuh ada 3 pokok jer yg alhamdullilah buah lebat.@ hari kt kampung mmg seronok pastu dapat makan masakan kampung yang lama tak makan.Next day tuh bawak family gi bandar Melaka sebab mak i nk gi Masjid Kampung Ulu. Gi situ sajer nk melawat sambil ada nk wat niat sikit..Alhamdullilah....tgh2 lenguh kaki mgkin sbb drive mlm tuh dr kl..lepas jer amik air dari kalam air masjid tuh terus rasa sakit dan lenguh hilang...Tp masjdi Kampung Ulu ni mmg dr dulu terkenal....ramai yg dtg wat nazar dan menderma dan kebanyakkan solat dan ada jugak sejarah keramatnyer...
Balik dr Bandar MElaka pastu singgha lak makan cendol kt Restoren Sawit.Selang baper minit nmpk kereta krew HotFm dtg kat situ.Pastu turun la dj2 Hotfm Farah,Faizal,Ann dan AJ termasuklah krew2 diorang yg cute miut tuh..Sgt sporting dan friendly....Diorang singah sepmpena Le Tour De Gerai, so diorang bg poskad tuh disikan ..yelah mane tahu menang RM5000.Dj2 tuh mmg xsombong dan time diorang nk bg free gift family i la yg paling excited.Bkn kitaorang jer ramai yg duk mkn cendol kt situ excited.huhuhuhuhuh.Tp thanks la kt Hotfm sbb bg free gives dan seronok dpt jumpa Farah dan Ann yg comel dan dj2 yg lain...chaiyokk!!!!!

1 comment:

me n de alisha said...

wah glamer nyer noks...menang hadiah nanti jangan lupa Alisha yer...